Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

“Дончо кани” е райдърска среща, която се провежда ежегодно в района на Дончови Караули, над х. Вихрен в Пирин. Склоновете на караулите събират любители на извънпистовото каране и зимната планина. Теренът там предлага за всеки по нещо – стръмни и технични линии, къси кулоари, скални прагове и интересни релефи за backcountry скокове. Достигането до мястото е на собствен ход. Всеки сам трябва да заслужи спускането си.

Идеята

Идеята е приятели от близо и далеч да се видят, да покарат заедно и покажат най-доброто от себе си, без цялото напрежение на едно официално състезание.
В рамките на срещата се състои традиционно фрирайд надпревара (ски и сноуборд – мъже/жени и младежи/девойки). Тя съчетава две дисциплини – „Big Mountain“ и „Free Slope Style“ (спускане по необработен терен с предварително подготвени кикъри). Двете дисциплини се провеждат в отделни дни и на отделни склонове, съобразено с най-добрите снежни условия.

Оценяване

„Дончо” не е състезание със съдии и строг регламент, а свободно събиране, в което самите участници избират най-доброто от деня. Няма класиране и „подиум”, а отделни призове за най-добра линия, рън, най-голям дроп, най-ефектен трик, най-млад участник, легенда в извънпистовото каране и много други. Спусканията на всеки един участник се заснемат и впоследствие най-атрактивните от тях се прожектират на останалите. Едно от най-хубавите неща в събитието е, че самите участници по достойнство гласуват и избират карачите, които да бъдат наградени.

Най-важното е, че Дончо ни кани навътре в голямата планина. Там винаги е по-бяло, спокойно и тихо. Далеч от зимните курорти ще видите един нов свят, който ще ви омагьоса и плени с красотата си завинаги

Призове

Традиционните ръчно направени призове на “Дончо”. Всички заедно ни напомнят за хубавото време прекарано заедно в Пирин…с Дончо.

  • Дончо & Коко канят 2017

  • Дончо кани 2016

  • Дончо кани 2015

  • Дончо кани 2014

За контакт

Линкове

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.