Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Здравейте приятели, време е! Дончо пак ни кани!
Нека се съберем за 4та поредна година заедно в любимата ни Пирин планина, за да покараме, да се посмеем, да споделим опит и мечти и да направим нещо ново.
Тази година Дончо ни очаква от 7 до 10 април. Мястото отново е добре познатите склонове на Дончовите караули, хижата – Вихрен (баня все още няма 🙂 )

Идеята зад Дончо е същата – да съберем, колкото може повече приятели и любители на ските и сноуборда на “фрирайд среща” навътре в истинската планина. Всеки сам да заслужи спускането си, да покара колкото и както му се иска, а накрая да изгледаме кадрите от деня и да им се изкефим заедно събрани в хижата!
Важното е всеки да пробва нещо ново, което винаги е искал.
Точно такава среда, без напрежение вярваме, ще даде шанс за прогрес и развитие на фрирайд културата в България.

Форматът с Big Mountain и Free Slopestyle, се запазва в два отделни дни, с видео заснемане и прожекция на най-доброто. Съдии няма – сами избираме по достойнство най-добрата линия, трик и т.н.Тази година посвещаваме Дончо на един от нас. Един истински карач, който носеше пламъка и страстта на фрирайда в себе си. За него Пиринските склонове бяха любимо място, без което не можеше. Нека караме по тях заедно с Коко Рупчин.


Тази година екипът на Дончо заедно с екипът на X-Lines планира да проведе “BG Freeride Series”. Общата ни идея е да проведем два старта (мини тур) на Витоша и Пирин, оценявани по критериите на Freeride World Tour с общо класиране.

“Дончо кани” ще е домакин на второто фрирайд състезание от сериите:”Pirin Freeride Challange”. То ще се проведе в отделен ден, без да се смесва с програмата на Дончо. Датата му ще бъде обявена след преценка на снежните условия и времевия прозорец в периода 7-10 април.
От години имаме стремежа да помогнем на българската фрирайд сцена да се развива. Това беше и причината да стартираме Дончо в неговия си формат. За целта обаче са ни нужни и състезания, провеждащи и оценяващи се по световните критерии. За да могат бъдещите поколения да имат шанс да развият потенциала си, такива събития трябва да има ежегодно в България. Така някой ден ще можем да ги видим на световните фрирайд подиуми.

От сега искаме да отправим апел към всички участващи, който е свързан с идеята на Дончо, такава каквато е в сърцата ни. Дончо е място, където всеки може и трябва да прогресира. Прогресът изисква себеотдаване и концентрация! Прогресът във фрирайда и беккънтри фристайла изисква още повече: бистър ум, бързи реакции, ясна представа за собствените възможности и добра физическа и психическа кондиция.
Купонът е ясен, но той не може да застрашава нас и карането и да дава “пример” на новите поколения карачи. Тук не говорим за няколко заслужени бири вечерта 🙂 Нека оставим избухването за след последния рън! Тогава, когато сме слезли от планината, която трябва да уважаваме с присъствието и поведението си!

Надяваме се да видим отново всички добре познати лица и да се запознаем с нови!!! Чакаме ви горе в планината 🙂

Следете ни на doncho.org и във Facebook .

С подрепата на

Basecamp

GoPro

SLS

Betahaus

Board Shop

Basics Wear

White Lavina

Sky Camp

Stormshop

Национален парк Пирин

Програма

 • 06 Април
  Четвъртък
 • Настаняване
 • 07 Април
  Петък
 • Free Slope Style
 • 08 Април
  Събота
 • 09 Април
  Неделя
 • Big Mountain Freeride и Pirin Freeride Challenge
 • 13 Април
  Четвъртък
 • Видео оценяване @ betahaus
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.