Дончо каниФрирайд среща, която се провежда ежегодно в района на Дончови Караули, над хижа Вихрен в Пирин.

март 2019 година

Започни презентация

Събитието

“Дончо Кани” или просто “Дончо” е едно уникално по рода си събитие за ски и сноуборд сцената в България.

Вече 5 години “Дончо” е арена на най-впечатляващите спускания извън пределите на пистите. Идеята и организацията идва от едни от най-изявените карачи на родната сцена, които замислят “Дончо Кани” като отворена среща на всички любители на извънпистовото каране в България, провеждаща се дълбоко в Пирин планина. Концепцията е “от карачи за карачи” - всички катерят и карат заедно, колкото сили имат, снимат се и самите те оценяват най-добрите за деня - без съдии и без строг регламент, което го прави уникално по рода си.
Уникалната комбинация между фрирайд и фристайл, която предлага като формат събитието, се превърна в страхотна платформа за развитие на всеки участник и заедно  с това - на нашия спорт като цяло. Спокойно може да се каже, че “Дончо Кани” е най-голямото събитие за свободни ски и сноуборд в България.
“Дончо Кани” винаги е подкрепяло най-младите български таланти. Във всяко издание като отделна дисциплина се провежда “Junior” състезание за деца и младежи от 6 до 16 години.
Прожекции за всяко издание на “Дончо кани” от 2014 до 2018 събираха любители на екстремните изживявания в София.
От самото си създаване събитието има подкрепата и съдействието на Община Банско и Национален парк “Пирин”.
Идната пролет “Дончо Кани” ще се проведе за 6-ти пореден път.

Уникалната комбинация между фрирайд и фристайл, която предлага като формат събитието, се превърна в страхотна платформа за развитие на всеки участник и заедно с това - на нашия спорт като цяло. Спокойно може да се каже, че “Дончо Кани” е най-голямото събитие за свободни ски и сноуборд в България.

“Дончо Кани” винаги е подкрепяло най-младите български таланти. Във всяко издание като отделна дисциплина се провежда “Junior” състезание за деца и младежи от 6 до 16 години. Филми за всяко издание на “Дончо кани” от 2014 до 2018 събираха любители на екстремните изживявания на прожекции в София.

Екип

Зад “Дончо Кани” стоят някои от най-успешните български фрирайдъри и фристайлъри от последните 15 години. Всички от тях започват това събитие с идеята за развитие на спорта, на който са отдали живота си.

Зад “Дончо Кани” стоят някои от най-успешните български фрирайдъри и фристайлъри от последните 15 години. Всички от тях започват това събитие с идеята за развитие на спорта, на който са отдали живота си.


Андрей Балевски, Борис Първанов и Валери Пелтеков раждат първоначалната концепция, като веднага след това към тях се присъединява Николай Найденов. През годините екипът се разширява с още много карачи от родната сцена, професионален спасителен екип, лекарски екип, администратори, дори и с не малко от участниците, които всички допринасят за осъществяването на събитието.

Цялото събитие се заснема от професионален видео, дрон и фото екип, като продукцията и отразяването са на нивото на събития от ранга на Световните Фрирайд Квалификации.

Екипът на “Дончо кани” е бил два пъти домакин на финали на български фрирайд серии: 2015 (Freeride BG Tour) и 2017 (BG Freeride Series).

Медийно и oнлайн отразяване

В интернет пространството събитието е представено в официалния сайт на doncho.org със снимки, видео и информация. Сайтът на “Дончо кани”, както и Facebook страницата ни са отправна точка за записване и промотиране на събитието. В YouTube канала ни се качват всички материали от видео оценяването, както и филмите от всяко събитие.

Всяко издание на “Дончо Кани” се радва на все по-голям интерес и в българските медии:

bTV, Ski.bg, Gong.bg, Дневник, 168 часа, Sportal.bg, Списание 360, WildBerries, Whiteroom, Skimazazine.bg

Аудитория


През годините “Дончо Кани” се радва на разнообразна и все по-многобройна аудитория. Въпреки трудния достъп до локацията, още на първото издание през 2014 срещата събра над 50 участника.

В следващите 4 години събитието стана изключително популярно, като хижа Вихрен (над 100 места) е запълнена във всяко едно издание.

Основната аудитория са главно млади хора между 20-30 години с интереси към екстремните спортове и фрирайд ски и сноуборд, за които Дончо и атмосферата му са нещо, което ги кара да се връщат всяка година. Засилен интерес има и от деца и младежи (10 - 17 години), които влизат в Junior категория.

Предишни събития

Историята на “Дончо Кани” за последните 5 години

Дончо кани 2014 първото издание

Дончо кани 2014 първото издание

Още със създаването си “Дончо Кани” излезе извън рамките на стандартно фрирайд или фристайл състезание, като въведе видео оценяване на спусканията от самите карачи. Това доведе на срещата много скиори и сноубордисти, които без напрежението и формалността на състезанията, караха рамо до рамо с някои от най-добрите български райдъри.

Медийно отразяване:
Whiteroom (1) (2) (3) Ski.bg Списание 360 (1) (2) Facebook събитие doncho.org

Дончо кани 2014 Видео Премиера

Дончо кани 2014 Видео Премиера

Kъсометражният филм разказва за проведената "райдърска" среща, миналата пролет, в района на Дончовите Караули, в Пирин и носи същото наименование - Doncho Invitational 2014.
Facebook събитие

Дончо кани 2015 най-силното издание

Дончо кани 2015 най-силното издание

Времето и условията в планината се наредиха както рядко се случва и в трите дни на срещата склоновете на Пирин бяха свидетел на едни от най - атрактивните карания за последните 10 години в България. Архитектите на Free Slopestyle трасето, най-добрите фристайл скиори в България, превърнаха склоновете на планината в уникален фън парк, арена на зрелищни изпълнения и невиждан до този момент прогрес.Медийно отразяване:
Списание 360 Whiteroom (1) (2) Дневник Sportal Gong Snow ReportBG БАССЕС Facebook събитие doncho.org

Дончо кани 2016 традицията продължава

Дончо кани 2016 традицията продължава

Събитието вече се бе утвърдило като уникално за родната сцена. Очакваше се от българската фрирайд и фристайл общност през целия сезон, като логичен негов завършен и пик. Аудиторията му се разшири и надхвърли най-смелите ни очаквания.Медийно отразяване:
Списание 360 (1) (2) Ski.bg Стандарт Wildberries Facebook събитие doncho.org

Дончо кани 2016 Видео Премиера

Дончо кани 2016 Видео Премиера

„Дончо Кани“ отново събра фрирайд обществото, този път в София, за да си припомним хубавите моменти и изживявания с премиера на видеото от последните две издания през 2015-а и 2016-а година с много екшън от Big Mountain и Free Slopestyle дисциплините.
Facebook събитие

Дончо кани 2017 Дончо и Коко канят

Дончо кани 2017 Дончо и Коко канят

“Дончо кани 2017” взе за собствена мисия и кауза да промени общественото мнение за извънпистовото каране на ски и сноуборд. Същата година срещата бе посветена на загиналия в лавинен инцидент наш приятел и важна част от екипа ни - Коко Рупчин. Събититето бе отразено и от големи национални медии, което бе крачка към това да се покаже истинския образ на фрирайда и хората, които практикуват този спорт. “Дончо и Коко канят 2017” се превърна в най-масовото събитие за българската фрирайд сцена за последните четири години.
Медийно отразяване:
Списание 360 (1) (2) bTV Wildberries Национален парк “Пирин” Ski Macedonia Facebook събитие doncho.org

Дончо кани 2017 Видео Оценяване

Дончо кани 2017 Видео Оценяване

Видео оценяване и награждаване на спусканията от Big Mountain Freeride деня на “Дончо и Коко канят 2017” се проведе в betahaus Sofia.
Facebook събитие

Дончо кани 2018 5 години "Дончо кани"

Дончо кани 2018 5 години "Дончо кани"

Тази година “Дончо кани” ще празнува първия си юбилей - пет години фрирайд среща. Нека се съберем за 5та поредна година заедно в любимата ни Пирин планина, за да покараме, да се посмеем, да споделим опит и мечти и да направим нещо ново.
Медийно отразяване:
Списание 360 bTV Дневник 168 часа Skimagazine.bg Facebook събитие doncho.org

Дончо кани 2018 Видео Оценяване

Дончо кани 2018 Видео Оценяване

Видео оценяване и награждаване на спусканията от Big Mountain Freeride деня на “Дончо кани 2018” се проведе в betahaus Sofia.
Facebook събитие

Дончо Кани 2019

Що е то?

“Дончо кани” разполага с професионален снимачен екип на място - фотографи и оператори. Спусканията ще се прожектират още в самата хижа, където участниците ще изберат най-добрите за деня, последвано от церемония по награждаване.
Всички спускания ще бъдат качени на официалния ни сайт. Снимките ще бъдат качени както в сайта, така и в социалните мрежи и разпространявани чрез нашите медийни партньори.
След събититето ще се организира традиционното видео оценяване за “Дончо Кани 2019” в София.

Позициониране

При обявяване и промотиране на събитието

Реклама: Лого на Facebook страницата, Facebook събитието и  YouTube страницата , брандиран банер/слайдер на официалния сайт, реклама в социални канали, лого на флайер, лого на официалния постер. 
PR: инфо за бранд/продукт, игра в социалните канали (с представяне на продукт / услуга).

По време на събитието

Брандинг: Банер/сърф знамена на хижата, сърф знамена по трасето на състезанието; Инфо брошури;
Включване в програмата на събитието: презентация, игра, рекламно видео;
Видео екран: Рекламен спот преди/по време и след видео оценяването;

След събитието

Видео материали: Лого във видеата и highlights от събитието; 
Екслузивно лого във highlights видеото(powered by); Екслузивно лого във видеата от спусканията (powered by);

Уебсайт: Екслузивно брандиране на страниците със снимки и видеа от събитието (powered by);
 

Събития в София

Премиера на видео от “5 години Дончо кани” преди дните на “Дончо кани 2019”.
Видео оценяване и награждаване на спусканията от втория ден на “Дончо кани 2019”.

Банер / сърф замена на прожекцията; Разпространение на рекламни материали; Рекламен спот преди / по време и след видео оценяването

Благодарим Ви за вниманието!

Свържете се с нас Facebook YouTube