Тази година посвещаваме "Дончо кани" на един от нас. Един истински карач, който носеше пламъка и страстта на фрирайда в себе си.За него Пиринските склонове бяха любимо място, без което не можеше.Нека караме по тях заедно с Коко Рупчин.
Нека се съберем за четвърта поредна година заедно в любимата ни Пирин планина, за да покараме, да се посмеем, да споделим опит и мечти и да направим нещо ново. Тази година "Дончо кани" ни очаква от 7 до 10 април. Мястото отново е добре познатите склонове на Дончовите караули, хижата – Вихрен.

Идеята зад "Дончо кани" е същата – да съберем, колкото може повече приятели и любители на ските и сноуборда на “фрирайд среща” навътре в истинската планина. Всеки сам да заслужи спускането си, да покара колкото и както му се иска, а накрая да изгледаме кадрите от деня и да им се изкефим заедно събрани в хижата!
Важното е всеки да пробва нещо ново, което винаги е искал. Точно такава среда, без напрежение вярваме, ще даде шанс за прогрес и развитие на фрирайд културата в България.

Форматът с Big Mountain и Free Slopestyle, се запазва в два отделни дни, с видео заснемане и прожекция на най-доброто. Съдии няма – сами избираме по достойнство най-добрата линия, трик и т.н.

Тази година екипът на "Дончо кани" заедно с екипът на X-Lines планира да проведе “BG Freeride Series”. Общата ни идея е да проведем два старта (мини тур) на Витоша и Пирин, оценявани по критериите на Freeride World Tour с общо класиране.

“Дончо кани” ще е домакин на второто фрирайд състезание от сериите:”Pirin Freeride Challange”. То ще се проведе в отделен ден, без да се смесва с програмата на "Дончо кани". Датата му ще бъде обявена след преценка на снежните условия и времевия прозорец в периода 7-10 април.
От години имаме стремежа да помогнем на българската фрирайд сцена да се развива. Това беше и причината да стартираме "Дончо кани" в неговия си формат. За целта обаче са ни нужни и състезания, провеждащи и оценяващи се по световните критерии. За да могат бъдещите поколения да имат шанс да развият потенциала си, такива събития трябва да има ежегодно в България. Така някой ден ще можем да ги видим на световните фрирайд подиуми.

От сега искаме да отправим апел към всички участващи, който е свързан с идеята на "Дончо кани", такава каквато е в сърцата ни. "Дончо кани" е място, където всеки може и трябва да прогресира. Прогресът изисква себеотдаване и концентрация! Прогресът във фрирайда и беккънтри фристайла изисква още повече: бистър ум, бързи реакции, ясна представа за собствените възможности и добра физическа и психическа кондиция. Купонът е ясен, но той не може да застрашава нас и карането и да дава “пример” на новите поколения карачи. Тук не говорим за няколко заслужени бири вечерта. Нека оставим избухването за след последния рън! Тогава, когато сме слезли от планината, която трябва да уважаваме с присъствието и поведението си!

Надяваме се да видим отново всички добре познати лица и да се запознаем с нови!!! Чакаме ви горе в планината!
06 Април
Настаняванехижа Вихрен
07 Април
Free Slope Style
08 Април
Свободен ден
09 Април
Big Mountain Freeride и Pirin Freeride Challenge
13 Април
Видео оценяванеbetahaus Sofia
с подкрепата на