Здравейте приятели, време е! Дончо пак ни кани!

Тази година “Дончо кани” ще празнува първия си юбилей - пет години фрирайд среща.
Нека се съберем за 5та поредна година заедно в любимата ни Пирин планина, за да покараме, да се посмеем, да споделим опит и мечти и да направим нещо ново.
Тази година Дончо ни очаква 14 и 15 Април 2018.
Мястото отново е добре познатите склонове на Дончовите караули, хижата – Вихрен (баня все още няма ;))
Форматът по традиция ще се състои от две дисциплини: Big Mountain Freeride (каране по фрирайд склон) и Free Slopestyle (комбинация от изкуствени скокове по фрирайд терен), които ще се проведат в два отделни дни, с видео заснемане и прожекция. Съдии няма – сами избираме по достойнство най-добрата линия, трик и т.н.

Идеята зад Дончо е същата – да съберем, колкото може повече приятели и любители на ските и сноуборда на “фрирайд среща” навътре в истинската планина. Всеки сам да заслужи спускането си, да покара колкото и както му се иска, а накрая да изгледаме кадрите от деня и да им се изкефим заедно събрани в хижата!
Важното е всеки да пробва нещо ново, което винаги е искал.
Точно такава среда, без напрежение вярваме, ще даде шанс за прогрес и развитие на фрирайд културата в България.

От сега искаме да отправим апел към всички участващи, който е свързан с идеята на Дончо, такава каквато е в сърцата ни. Дончо е място, където всеки може и трябва да прогресира. Прогресът изисква себеотдаване и концентрация! Прогресът във фрирайда и беккънтри фристайла изисква още повече: бистър ум, бързи реакции, ясна представа за собствените възможности и добра физическа и психическа кондиция. Купонът е ясен, но той не може да застрашава нас и карането и да дава “пример” на новите поколения карачи. Тук не говорим за няколко заслужени бири вечерта. Нека оставим избухването за след последния рън! Тогава, когато сме слезли от планината, която трябва да уважаваме с присъствието и поведението си!

Надяваме се да видим отново всички добре познати лица и да се запознаем с нови! Чакаме ви в планината!
13 Април
Техническа конференция
14 Април
Free SlopeStyle
15 Април
Big Mountain Freeride
18 Април
награждаване Видео оценяване на Big Mountain Freeride betahaus Sofia
с подкрепата на