"Дончо кани" за втора поредна година - „райдърска среща” в Пирин планина oт 10 до 13 април 2015.
Нека всички се съберем, за да покараме заедно и покажем най-доброто от себе по склоновете на Дончови караули над хижа Вихрен в Пирин.
Форматът на срещата остава отворен като миналата година – „Дончо” не е състезание със съдии и строг регламент, а свободно събиране, в което самите участници ще изберат най-доброто от деня. Надпреварата ще включва отново две дисциплини – „Big Mountain“ и „Free Slope Style“ (спускане по необработен терен с предварително подготвени кикъри). Участниците имат право да карат и в двете или само в една. За целта ще се ползват съседни склонове в района на Дончови Караули, на около час от хижа Вихрен. Тази година „Big Mountain” и „Free Slope Style“ ще бъдат в два отделни дни.

Всеки трябва да заслужи спускането си и да достигне със собствени сили до върха на линията си. Няма да има класиране и „подиум”, а отделни призове за най-добра линия и рън. Спусканията ще бъдат заснети и впоследствие най-атрактивните от тях ще бъдат прожектирани в същия ден. Самите участници ще гласуват и изберат техните фаворити.

В деня преди програмата на „Дончо Кани” (10.04, петък) ще бъде проведен и финалния кръг на Freeride BG Tour в района на Дончови Караули, включително и Junior Competition за млади карачи. Състезанието ще се проведе по регламента на тура.
10 Април
Freeride BG Tour
11 Април
Big Mountain Freeride
12 Април
Free Slope Style